En gladere teenager

Er min teenager deprimeret eller bare trist, og hvad skal jeg gøre?

En teenager, der er ked af det, ikke går i skole, har for meget om ørene og har dårlige tanker om sig selv, kan ligne en depression.

Der kan være mange årsager til at et ungt menneske er trist. Forholdet til skole, venner, kæreste, veninder, forældre og negative tanker om sig selv. At gå fra barn til voksen er en stor omvæltning. Mange af de typiske træk man periodevis kan opleve hos en teenager, kan minde om symptomerne på depression. Det er naturligvis godt at få undersøgt, hvordan det står til.

Hos mig kan vi tale om alle de ting, der kan være tunge at bære på, lære at ændre overbevisninger og at vende de negative tanker til mere positive, at rumme sine følelser.

Er du trist og ked af det?

Livet består af mange udfordringer og mange bump. Jeg har talt med mange unge og teenager, der var rigtig kede af det. Der var mange bekymringer, udfordringer og tanker de skulle forholde sig til. Krav fra skolen, kærester, ven-venindekonflikter, mor og far og evt. deres kærester, syn på sig selv påvirket af sociale og visuelle medier.

Det er ikke fraværet af udfordringer, der gør os livsduelige, men hvordan vi lærer at håndtere udfordringerne. Jeg har gode individuelle teenager samtaler, hvor den negative spiral vendes, og der fokuseres på løsninger. Sessioner der kan hjælpe og virke forebyggende.

Depression

Sundhedsstyrelsen anbefaler samtaleterapi til unge og teenagere og kun ved svær depression antidepressiva, altså hverken ved let eller moderat depression. Antidepressiva har ofte en del bivirkninger ex. sved og manglende lystfølelse, disse bivirkninger kan modvirke et godt social liv blandt andre unge.

 

 

Sidebar

Anbefalinger

Har lært at stå mere op for mig selv, være lidt mere livlig.- Pige 17 år Godt at komme ud med tingene og få sagt det højt.- Dreng 16 år...

Læs mere

Fedt at have nogen at snakke med. Jeg har ideer til hvad jeg skal gøre.

Pige 13 årLæs mere

Jeg har fået mere klarhed og indblik.

Dreng 17 årLæs mere

Jeg fik tips og tricks til det sociale. Nu ved jeg hvad jeg vil.

Pige 15 årLæs mere

Det er rart at kunne tale om tingene og komme ud med det.

Pige 16 årLæs mere

Tak for alt den hjælp du har givet mig, har virkelig hjulpet. Og tak for at have åbne arme det betyder meget ❤️❤️

Pige 17 årLæs mere

Jeg har indset nogle ting og forbedret dem, ved at få mere selvtillid. Samtalerne har gjort at jeg har taget mig sammen i skolen. Kunne gennemført gymnasiet. Fundet ud af...

WilliamLæs mere

Det han især har fået er, at kunne tolke det han oplever på en ny måde, – det skaber en åbning i forhold til at han ikke vender ting/oplevelser mod...

Mor til drengLæs mere

Gennem mit forløb har jeg fået en masse redskaber der kan hjælpe mig i hverdagen. Synne vidste en masse ting og jeg lærte en masse – også om mennesker generelt,...

Knus SofieLæs mere